Chokladpaj med dajmtäcke

Publicerat: 2010-02-18 Kl: 18:59:51 | I kategori: Recept





8 bitar ungefär

Ingredienser

250 g mörk choklad med 70 % kakaohalt (går minst lika bra med mörk blockchoklad)
250 g smör
2 ½ dl socker
5 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dubbeldajm

Garnering
2 dl vispgrädde
Kiwi, hallon eller annan frukt (beroende på egen smak)

  1. Lägg choklad och smör i en kastrull och ställ i ett vattenbad. Värm tills det har smält och rör ner sockret. Låt sedan smeten svalna lite.

  2. Rör ner äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Häll i en pajform (ca 20 cm i diametern). Baka i 175 grader i ungefär 30 min tills pajen nästan stelnat. Låt den kallna i kylen över natten

  3. Finhacka dajm och strö över. Sätt ugnen på 250 grader övervärme. (Håll koll! Lätt att man bränner lite, det gjorde jag haha) baka pajen i ytterliggare några minuter tills chokladen har smält

  4. Vispa grädden och servera kakan med frukt eller annat man tycker om!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0