Morotskaka

Publicerat: 2010-05-11 Kl: 21:38:33 | I kategori: Recept





Ingredienser

Botten:
4 4 ägg
350 350 g rivna morötter
2 1/4 2 1/4 dl neutral olja
4 1/4 4 1/4 dl vetemjöl
4 1/2 4 1/2 dl strösocker
1 1 tsk bakpulver
1 1 tsk bikarbonat
1 1 tsk salt
1 1 tsk kanel

Glasyr:

100 100 g färskost, t ex philadelphia
45 45 g smör, mjukt
2 2 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker

1. Smörj och mjöla en tårtform. Sätt ugnen på 175°.


2. Vispa ägg, olja och rivna morötter till en porös smet. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 1 timme och 20 minuter ungefär (på receptet stod det 50 min men det räckte ej då den blev lös) Stjälp upp kakan och låt den svalna.


3. Glasyr: Vispa ihop färskosten med smöret, vaniljsockret och florsockret till en jämn smet. Bre glasyren över tårtan.

 


Kommentarer
Postat av: Emma

Allt för att jävlas med mig........................................................................

2010-05-11 @ 21:43:00
URL: http://esoderstrom.blogg.se/
Postat av: Ana

mmmm va gott!!! De ska jag göra imorgon...

2010-05-11 @ 22:37:08
URL: http://analillo.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0