Chokladcheesecake
Publicerat: 2012-04-12 Kl: 17:30:00 | I kategori: ReceptCa 12 bitar
Botten
250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
Fyllning
Fyllning
400 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
1 burk créme fraiche, 34 % fett
0,5 dl stark, ljummet kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
0,75 dl strösocker
Botten:
Botten:
Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant
Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen
Fyllning:
Fyllning:
Rör cream cheese och créme fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.
Mumma!
Mumma!

Kommentarer
Postat av: Rebecca
ÅHHHHHHHH! måste göra denna alltså! men måste ha en bakform först ;) haha
Postat av: Rebecca
..och vilket märke är det på double chocolate chip cookiserna? :D
Trackback